İftar Sofralarının Vazgeçilmezi : Yayla Çorbası
Bugün ki tarifimiz iftar Sofralarında yoğurt ve nanenin rahatlatıcı etkisi sebebiyle özellikle tercih edilen: Yayla Çorbası.. Yapımı son derece pratik ve her evde bulunan malzemelerle yapılan Yayla Çorbasının yumurtasız tarifini denemeyi ihmal etmeyin.
Yayla Çorbamızın sunumunda Keramika Etnik Dekorlu 26 cm Ege Servis tabağımız ve Mat Kobalt Renk Hitit 14 cm Kasemizi tercih ettik. Diğer ürün seçeneklerimizi görmek ve sipariş vermek için https://www.keramikashop.com/corba-kasesi-pmk44 online satış sitemizi ya da 3D Sanal Mağazamızı ziyaret edebilirsiniz. https://keramika.com.tr/Sanaltur/sanal_magaza
Malzemeler:
- 5 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı pirinç
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 çay kaşığı tuz
- Kuru nane
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
- Tencereye 5 su bardağı suyu koyun ve kaynatın.
- Kaynayan suyun içine yıkadığınız pirinçleri ekleyin.
- Pirinçler yumuşayana kadar haşlayın.
- Bu sırada un ve yoğurdu pürüzsüz olana kadar iyice çırpın.
- Çorbanın kesilmemesi için kaynayan sudan alıp, un ve yoğurtla ılıştırın.
- Bu karışımı çorbaya sürekli aynı yönde karıştırarak ağır ağır ilave edin.
- Kaynayınca tuzunu ekleyin.(Kaynamadan ilave ederseniz çorbanız kesilebilir.)
- Ayrı bir tavada tereyağını kızdırdıktan sonra nane ilave edin.
- Çorbanın üzerine dökün.
- 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın.
- Sıcak servis edin.
Afiyet olsun…