Karşı Konulmaz Lezzet: Napoliten Soslu Spagetti
Bugün menümüzde büyük, küçük demeden kimsenin hayır diyemeyeceği bir klasik var : Napoliten Soslu Spagetti.
Spagetti, Osmanlılara İtalya’dan geldiği düşünülen uzun, ince ve silindirik bir makarna türüdür. Fakat inanması güç olsa da makarnanın mucidi İtalyanlar değildir. Tarihi antik Yunan ve Roma dönemlerine kadar uzanan makarna İtalyanlar sayesinde bugünkü şöhretine kavuşmuş. Spagetti makarnaya en çok yakışan napoliten sos için verebileceğimiz en önemli püf noktası mevsiminde kullanacağınız domatesler. Ayrıca az sonra sizlerle paylaşacağımız sosun içerisine kıyma, havuç ilave ederseniz Bolonez Sos elde etmiş olursunuz. Gelelim Napoliten Soslu Spagetti’ nin malzemelerine ve tarifine…
Malzemeler:
- Sos İçin;
- 4 adet orta boy olgun domates
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen
- Maydanoz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Çay kaşığının ucuyla karabiber
- Damak Zevkinize göre tuz
- Yarım paket spagetti makarna
- 1 ,5 Litre kaynamış su,
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
- Yarım paket makarnayı 1,5 Litre suya tuz ve zeytinyağını ilave ederek, yaklaşık 10 dk . haşlayıp, süzün.
- Makarna bir tarafta haşlanırken domatesleri rondoda çekin. Rondo yoksa rendeleyin.
- Soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayın.
- Soğanları ve sarımsakları zeytinyağı ekleyerek orta ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
- Soğanların üzerine salçayı ekleyin ve karıştırarak eritin. Üzerine domates ve diğer malzemeleri de koyarak kısık ateşte pişirin.
- Sıcakken makarnanın üzerine dökerek servis yapın. Afiyet olsun.
Napoliten Soslu Spagetti Makarnamızın sunumu için; Keramika Delta 26 cm Tebeşir baskılı makarna tabağımızı kullandık.
Diğer makarna tabağı seçeneklerimizi görmek için https://www.keramikashop.com/makarna-tabagi-pmk122 online satış sitemizi ya da 3D Sanal Mağazamızı ziyaret edebilirsiniz. https://keramika.com.tr/Sanaltur/sanal_magaza/