Hafif, Lezzetli, Doyurucu Bir Ana Yemek : Piliç Sarma
Ramazan Ayında oruç tutanlar, iftarda yiyecekleri yemeklerin hafif olmasına özen göstermeli. Uzun süre boş kalan mideye bir anda ağır yemeklerle doldurmak sağlık açısından oldukça sıkıntılı olabilir. İftarda yemekler arasında kısa molalar vermek midenin üzerinde bir anda biriken yükü hafifletecektir.
Malzemeler;
- 5-6 adet kemiksiz kalça eti
Piliç sosu için;
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tavuk baharatı
- 1 tatlı kaşığı kekik
Garnitür için;
- 1 Kutu konserve garnitür
Yemeğin sosu için;
- Yarım yemek kaşığı salça
- 2 Yemek kaşığı domates sosu
- 2 su bardağı sıcak su
Garnitürlü Piliç Sarma Tarifi:
- Sos malzemelerini derin bir kapta karıştırın.
- Piliçleri bu sosun içerisinde yaklaşık 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenen piliçleri tezgaha alıp hafifçe elinizle açın.
- Garnitürü içine koyup sarma sarar gibi sarın.
- Sardığınız kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin.
- Şimdi yemeğimizin sosunu hazırlamaya geçebiliriz.
- Domates sos ve salçayı bir kasenin içerisinde ezin.
- Sıcak suyunu ekleyip yemeğin her yerine değecek şekilde sosu gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika üzeri kızarana dek pişirin.
Püf Noktası:
Piliç Sarmalarınızın açılmasından endişe ediyorsanız, kürdanla sabitleyebilirsiniz. Piliç sarmayı yanında pirinç pilavı, cacık yada salata ile servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun…
Biz bu yemeğimizin sunumunu Oscar Servis tabaklarımızla gerçekleştirdik. Daha fazla seçenek için Keramikashop Servis Tabakları online satış sitemizi yada 3D Sanal Mağazamızı ziyaret edebilirsiniz. https://keramika.com.tr/Sanaltur/sanal_magaza/