Image Alt

Keramika

Türk Kahvesi Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Unesco somut olmayan kültürel miras listesinde on birinci sırada kayıtlı miras olarak yerini alan Türk Kahvesi, dünyadaki en eski kahve pişirme yöntemi olarak biliniyor. Bu özelliklerinin yanı sıra Türk Kahvesi kendine özgü fincan tasarımıyla da diğer kahvelerden ayrılıyor. Bzi bugün ki kahve sunumumuzda Keramika MC Artistik Doğaltaş Atıştırmalık Kahve Setini tercih ettik. Diğer Kahve setlerimizi görmek ve sipariş etmek için https://www.keramikashop.com/kahve-takimlari-pmk88 online satış sitemizi yada 3D Sanal Mağazamızı ziyaret edebilirsiniz. http://keramika.com.tr/sanal_magaza/

Doğru zamanda ve dozunda tüketildiğinde sağlık açısından bir çok faydası olduğu bilenen Türk Kahvesi, özellikle Ramazan Ayında iftardan en az 1 saat sonra tüketilmesi gerekiyor. Şimdi gelin bol köpüklü, Türk Kahvesi pişirirken dikkat edilmesi gerekenlere bir göz atalım:

  • Öncelikle kullanılan suyun soğuk kireçsiz içme suyu olması gerekiyor.
  • Mutlaka kısık ateşte pişmeli. (mümkünse en az 15 dakika)
  • Kullandığınız kahvenin taze öğütülmüş olmasına dikkat edin.
  • Isıyı dengeli iletmesi sebebiyle bakır cezvede pişen kahveleriniz daha lezzetli olacaktır.
  • Cezvenizin içine ölçüyle su koyun, ve her fincan için 2 çay kaşığı kahve ilave edin.
  • Bu esnada damak zevkinize göre şeker ilave edebilirsiniz. (Fakat sade içilmesi sağlık açısından daha yararlı .)
  • Kahve ve suyunu ocağa koymadan güzelce karıştırın.
  • Ocağa koyduktan sonra içine asla kaşık sokmayın.
  • Kahve kaynama noktasına geldiğinde ocaktan alın. Biriken köpüğü kahve fincanlarına dağıtın.
  • Daha sonra kahvenizi tekrar karıştırıp bir taşım daha kaynatmanız gerekiyor.
  • Yanına kireçsiz içme suyu ve lokum ve çikolata ekleyerek servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.