Image Alt

Keramika

İftar Sofralarınızda Havuç ve Mor Lahanaya Mutlaka Yer Açın

İftar menülerimizin gün içerisinde kaybettiğimiz vitaminleri, mineralleri yeniden kazanabilmemiz için çok önemlidir. Ve büyük bir titizlikle hazırlanmalıdır. Ana yemeğiniz her ne olursa olsun, yemeklerinizin yanında salata tüketimine önem verilmelidir. Mevsim sebze ve meyveleri ile hazırlanan salatalar hem yenilen yemeğin sindirimini kolaylaştıracak, hem de gün içerisinde kaybedilen vitamin ve mineralleri yeniden kazanmamıza yardımcı olacaklardır.

Biz bugün havuç ve mor lahanın gücüne inanarak bir salata hazırladık.

Havuç; Bünyesinde barındırdığı A, C, K vitaminleri, pantotenik asit, potasyum, folik asit, demir, bakır, magnezyum sayesinde  vücuda  kuvvet verir, vücuttan kaybolan mineralleri yerine koyar, gözlere iyi gelir, kansızlığa karşı iyi gelir, hemoglobin ve eritrositleri çoğaltır. Kolesterolün düşürülmesi, kalp krizi riskinin ve belirli kanserlerin önlenmesi, gözlerin daha iyi görmesi, erken yaşlanma belirtilerinin azaltılması, cildi güzelleştirme, bağışıklık sistemini güçlendirme, sindirimi iyileştirme, kardiyovasküler sağlığı koruma, havucun aklımıza ilk gelen özellikleri arasında yer alıyor.

Mor lahana ise, C vitamini ve çeşitli antioksidanları bünyesinde barındırır. Bu bileşenler vücudumuz için son derece faydalıdırlar. Mor lahananın içerisinde bulunan sülfür bileşeni akne ve sivilcelerle mücadele eder. Aynı zamanda vücuttaki iltihapla mücadele eder. Düzenli tüketimi kan akışının kolaylaşmasına yardımcı olduğu gibi damar sağlığını korumaya da yardımcı olur.

İnce ince rendelediğimiz havuçlarımızı ve mor lahanalarımızı zeytinyağı ve limonla buluşturarak 20 cm Kera Salata Kaselerimizde servis etmeyi düşünüyoruz bugün.

Daha fazla salata kasesi seçeneği için; https://www.keramikashop.com/kayik-salata-tabaklari-pmk94 online satış mağazamızı yada 3D Sanal Mağazamızı ziyaret edebilirsiniz. http://keramika.com.tr/Sanaltur/sanal_magaza/

Afiyet olsun…