Image Alt

Keramika

İftar Sofralarının Vazgeçilmezi: Tarhana Çorbası

11 Ayın Sultanı Ramazan Geldi… Hoş geldi… Umarız ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, bolluk, bereket, getirsin.

Bu yıl maalesef kalabalık iftarlarımız olmayacak. Fakat tabii ki sağlık olsun. Önemli olan tüm gönüllerin bir arada olması

İftarda ne yiyelim? Bugünlerde en zor sorulardan. Fakat iftar sofralarının vazgeçilmezi tabii ki sıcacık bir kase çorba. Hele ki tarhana çorbası ülkemizde sanıyoruz ki çorbaların arasında en çok tercih edilenlerin başında yer alıyor. Kökeninin Orta Asya olduğu düşünülen,onlarca farklı yapım metodu ve pişirme tekniği bulunan tarhananın, ülkemizde en yaygın olarak bilinen 12 farklı türü bulunuyormuş. Kastamonu Yaş Tarhana, Tokat Tatlı Tarhanası, Seferihisar Sakız Tarhanası, Antalya’nın Koca Tarhanası, Denizli’nin Çerez Tarhanası, Antalya Ekşi Tarhana, Samsun Bafra Tarhanası, Aydın Toz Tarhanası, Uşak Tarhanası, Bolu Kızılcık Tarhanası gibi kendine has çeşitleri var.

Tarhana çorbasının yapım şekli türleri gibi değişkenlik gösterse de en yaygın olarak yapılan şekli şöyle;

  • 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip biraz zeytin yağında kokusu çıkana dek kavurun.
  • 5 su bardağı et suyu ilave edin. (isterseniz önceden kavurduğunuz kıymayı da ekleyebilirsiniz. )
  • Su tam olarak kaynamadan tencerenin içine yeterli miktarda tarhanayı ilave edin. (Tarhanayı kaynayan suya atarsanız, topaklanabilir.)
  • Kaynayıncaya kadar hep aynı yönde tahta bir kaşıkla karıştırın.
  • Daha sonra ocağın altını kısın.
  • 15-20 dakika daha pişirin.
  • 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı kırmızıbiber ilave edip sıcak sıcak servis yapın.

Biz bu sunumumuzda mermer dekorlu Hitit kaselerimizi ve yine mermer dekorlu Hitit pasta tabaklarımızı tercih ettik.

Diğer çorba kasesi seçeneklerimizi görmek için; Keramikashop Çorba Kaseleri’ni inceleyebilir ya da http://keramika.com.tr/Sanaltur/sanal_magaza/ adresinden mağaza ürünlerine göz atabilirsiniz.

Hayırlı iftarlar…Afiyet Olsun…